Logo Logo
Ideální vánoční atmosféra díky vánočních dekoracím
  • 31.08.2021
  • Vánoce, vánoční dekorace, vánoční osvětlení

Díky svátečním dekoracím a výzdobě bývají Vánoce jedinečné a kouzelné. Navíc s pomocí nich zútulníte, rozveselíte a rozradostníte svůj byt či dům. A to se rozhodně stojí za to. Díky správnému výběru vánočních dekorací a vánoční výzdoby nemusíte utratit ani hodně peněz.

K navození ideální vánoční atmosféry v domácnosti toho totiž opravdu není třeba mnoho. Mnohdy stačí jen pár vánočních dekorací. Musíte je však vybrat správně.

Vánoční dekorace a osvětlení

Nejoblíbenější vánoční výzdoba a dekorace

V kategorii nejoblíbenějších vánočních dekorací rozhodně najdete vánoční věnce, baňky, betlémy a další druhy ozdob. Nejedná se jen o vánoční dekorace na stůl, ale také o stylové doplňky pro krby, vchodové dveře a další místa. Vánoční světelné řetězy a různé lampičky mohou posloužit jako zajímavý dekorativní prvek v oknech nebo na zábradlí.

Mezi levné vánoční dekorace patří ty přírodní. Představivosti se meze nekladou a můžete si vytvořit spoustu různých tvarů, forem. Na mysli máme jehličí, papírové koule, šňůrky, výrobky ze dřeva a další. Příjemnou atmosféru poté mohou tvořit svíčky, svícny a lampiony, sloužící jako doplňky na komody, parapety a stoly.

Vánoční stromeček jako nedílná součást Vánoc

Vánoční stromeček je bezpochyby nejvýznamnějším symbolem Vánoc v Česku. Vánoční osvětlení by mělo být součástí každého vánočního stromečku a mělo by se jím při zdobení i začínat. V pozdější fázi zdobení by vám ostatní vánoční výzdoba mohla překážet.

Děti na stromečku milují vánoční dekorace v podobě čokoládových figurek, které mohou tajně chodit ujídat. Letošním trendem jsou jeleni, sobi se saněmi a andělíčci.

Na samotném vrcholu stromečku nesmí chybět vánoční hvězda nebo špička.

Ukažte sousedům svou vánoční atmosféru

Aby byla vaše výzdoba vidět, dejte si záležet s výzdobou oken a okenních parapetů. Zde se hodí vánoční svícny, ale pozor na ty, na kterých zapalujete svíčky ručně. Lepší jsou ty elektrické. Na okna můžete vylepit samolepky s vánoční tématikou, které budou těšit i vás samotné po příchodu z práce.